Ви тут
Початок > Новини > Порошенко сподівається внести завтра до Ради законопроект про запуск антикорупційного суду

Порошенко сподівається внести завтра до Ради законопроект про запуск антикорупційного суду

Президент України Петро Порошенко сподівається зареєструвати законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду у вівторок, 19 червня.

«Сподіваюсь на те, що вже в понеділок Вища рада правосуддя ухвалить мій законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду, і у вівторок я зможу зареєструвати його у ВР як невідкладний», – повідомляється на офіційній сторінці президента Петра Порошенка у Facebook.

Закон «Про Вищий антикорупційний суд», ініційований президентом України Петром Порошенком, Верховна Рада схвалила 7 червня, він набрав чинності 14 червня.

У прикінцевих та перехідних положеннях ухваленого закону президентові запропоновано внести до парламенту законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: «Пастка» для антикорупційного суду

Ухвалення закону про антикорупційний суд домагалися від України її західні партнери, воно було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

Створення спеціалізованого антикорупційного суду передбачив закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений 2016 року. Проте дотепер не був схвалений спеціальний закон щодо такого суду.

коментуйте

Top