Ви тут
Початок > Новини > Тенюх заявляє, що пропонував «іти на прорив» під час окупації Криму Росією

Тенюх заявляє, що пропонував «іти на прорив» під час окупації Криму Росією

Адмірал Ігор Тенюх, який обіймав посаду виконувача обов’язків міністра оборони України з 27 лютого до 25 березня 2014 року, стверджує, що подав у відставку, оскільки після реалізації рішення про приведення Збройних сил України в повну бойову готовність влада не підтримала його пропозицію «йти на прорив» у Криму. 

 

“Мій план полягав у тому, щоб іти на прорив, тому що це війна. Мій план не підтримали, і тому я подав у відставку», – сказав Тенюх 7 лютого під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду Віктора Януковича. 

 

Адмірал Тенюх також згадав, що не отримав дозвіл на використання штурмової і бомбардувальної авіації. Він переконаний, що запровадження воєнного стану на той час в Україні забезпечило б чіткість дій Збройних сил України.

Тенюх засвідчив у суді, що Збройні сили України в роки президентства Януковича цілеспрямовано знищувалися, і патріотичні проукраїнські офіцери замінювалися на «більш лояльних і проросійських».

Ігор Тенюх був останнім свідком, викликаним для участі в засіданні 7 лютого, суд оголосив перерву до 8 лютого.

Оболонський райсуд наприкінці червня 2017 року перейшов до заочного розгляду справи за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича.

У справі, яку розглядає суд, слідство інкримінує Януковичу три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Екс-президент України, який втік до Росії після розстрілів на Майдані, звинувачення відкидає.

коментуйте

Top