Ви тут
Початок > Новини > Суд відпустив заступника мера Запоріжжя під заставу – адвокат

Суд відпустив заступника мера Запоріжжя під заставу – адвокат

Червонозаводський районний суд Харкова призначив запобіжний захід заступнику мера Запоріжжя Анатолію Пустоварову у вигляді застави в розмірі 1,5 мільйона гривень. Клопотання прокуратури Харківської області щодо тримання посадовця під вартою суд відхилив.

«Судове засідання було передбачуваним. Ми підготувались добре. Будь-яких доказів для найсуворішого запобіжного заходу з тих доказів, які були, ми не передбачали. На сьогодні рішення нас влаштовує, воно ніяк не буде обмежувати мого довірителя Пустоварова Анатолія Івановича. Після виходу з лікарняного він почне виконувати свої обов’язки як заступник міського голови. Що стосується застави, сума 1,5 мільйона», – повідомив адвокат Анатолія Пустоварова Ігор Чумаченко.

Він уточнив, що сума застави має бути внесена протягом п’яти днів, у цей же термін може бути оскаржене й рішення суду.

Ігор Чумаченко повідомив, що Анатолію Пустоварову наразі видали лікарняний на близько два тижні. Він не виключає, що через важкість травми хребта цей термін може бути продовжений. 

21 грудня співробітники Харківської обласної прокуратури та Служби безпеки України провели в Запоріжжі 30 обшуків у справі заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка. Тоді генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що «справа стосується депутата облради (Марченка – ред.) та його брата, які через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 мільйона гривень) та шкільні спортмайданчики (84 мільйони гривень) з наперед визначеним переможцем».

За його інформацією, Марченко, який є «підозрюваним організатором схеми», разом з братом «лобіювали свої фірми» через зв’язки із заступником мера Запоріжжя Анатолієм Пустоваровим.

21 грудня прес-служба СБУ повідомила, що встановлює місце перебування посадовця, а 23 грудня газета міськради Запоріжжя «Запорізька Січ» оприлюднила заяву Пустоварова, що він з адвокатом перебуває в Харкові і готовий дати свідчення слідству. 26 грудня окремі запорізькі ЗМІ повідомили, що заступника запорізького мера шпиталізовано у Харкові з травмою хребта.

28 грудня прес-служба прокуратури Харківської області оприлюднила інформацію, що у Харкові посадовцю була вручена підозра.

коментуйте

Top