Ви тут
Початок > Новини > АП: комісія з відбору кандидатур на посаду судді КСУ визначила претендентів

АП: комісія з відбору кандидатур на посаду судді КСУ визначила претендентів

Конкурсна комісія для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент, визначила шістьох претендентів, йдеться в повідомленні на сайті президента 23 грудня.

Згідно з повідомленням, комісія визначила «пріорітетність» осіб у списку, вказавши першим прізвище Сергія Головатого. Далі у переліку розташувалися Василь Лемак, Анжеліка Крусян, Павло Любченко, Сергій Чехович та Оксана Грищук.

Усіх осіб комісія відібрала «за результатами вивчення документів та відомостей, наданих кандидатами, результатами спеціальної перевірки і співбесіди», повідомили у Адміністрації президента.

На початку листопада Рада суддів України рекомендувала шістьох кандидатів на обрання суддями Конституційного суду України – Віктора Городовенка, Василя Гуменюка, Андрія Леонтовича, Романа Савуляка, Сергія Чумака та Валентина Крижановського.

До складу суду входять 18 суддів. Президент України, Верховна Рада і з’їзд суддів України призначають по шість суддів Конституційного суду.

Відповідно до чинного законодавства, Конституційний суд України – це орган конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції законів і здійснює офіційне тлумачення Конституції України.

коментуйте

Top