Ви тут
Початок > Новини > Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул не з’явився на допит до прокуратури

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул не з’явився на допит до прокуратури

Міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул не з’явився на допит до прокуратури в Дніпрі, який мав відбутися 4 жовтня. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в обласній прокуратурі.

За даними з прокуратури, Юрій Вілкул був викликаних на допит як свідок у рамках кримінального провадження, порушеного проти посадових осіб Криворізької міськради за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

«Причину, з якої він не з’явився, ми не знаємо. Зі слів співробітників міськвиконкому, він хворіє. Але особисто він офіційно нам нічого не повідомив. Він просто не прийшов. Він не є підозрюваним, допит мав бути як свідка», – сказали в обласній прокуратурі.

Водночас у прокуратурі повідомили, що те, чи буде викликатись мер на допит повторно і коли, вирішуватиме слідство.

Раніше, у червні 2017 року, у міжнародний розшук було оголошено першого заступника мера Кривого Рогу Євгена Удода, який є фігурантом у кримінальних проваджень. У розшуковій базі офіційного сайту МВС України вказані статті, які йому інкримінуються, – 191, 129, 255 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, погроза вбивством, створення злочинної організації).

Пізніше стало відомо, що Євгена Удода звільнено з посади за статтею 38 Кодексу законів про працю України «за власним бажанням у зв’язку неможливістю продовжувати роботу». «Заява про звільнення надійшла електронною поштою», – заявили в міськраді.

17 травня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що першому заступнику міського голови Кривого Рогу Євгену Удоду повідомили про підозру. За даними з мерії, на той момент Євген Удод перебував у відпустці.

У листопаді 2016 року, березні і травні 2017 року в Криворізькій міській раді силовики проводили обшуки з вилученням документів. Тоді посадовців мерії звинувачували в нецільовому використанні бюджетних коштів «шляхом суттєвого завищення вартості придбаних послуг».

коментуйте

Top