Ви тут
Початок > Новини > Порошенко підписав закони щодо підвищення соцзахисту військових і їхніх сімей

Порошенко підписав закони щодо підвищення соцзахисту військових і їхніх сімей

Президент України Петро Порошенко підписав два закони щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Як повідомляє прес-служба голови держави, президент підписав відповідні закони в присутності міністра оборони Степана Полторака, начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка і координаторів центрів допомоги учасникам АТО Олексія Ліпіріді й Анни Янчевської.

«Ми… ухвалили рішення про те, що підвищуємо на 50% (грошову компенсацію – ред.) і родина отримає понад 1,2 мільйона гривень від держави – якщо це (загибель військового – ред.) відбулося безпосередньо в бою. Також на 50%, з 400 тисяч до близько 640 тисяч гривень (підвищилась – ред.) компенсація у випадку інвалідності І групи», – заявив Порошенко.

6 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей». Закон збільшує одноразову грошову допомогу у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності для тих, хто брав безпосередню участь в антитерористичній операції.

13 квітня парламент ухвалив закон про внесення зміни до статті 15 закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо надання членам сімей загиблих пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

 

 

коментуйте

Top