Ви тут
Початок > Новини > Уряд не хоче повертати підприємствам України 47 млрд гривень

Уряд не хоче повертати підприємствам України 47 млрд гривень

Уряд

Міністерство фінансів має в найближчі тижні оголосити про реструктуризацію 47 млрд гривень заборгованості перед бізнесом з відшкодування податку на додану вартість й переплату податку на прибуток, заявив глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус на бізнес-форумі в Києві.

“Є заборгованість у розмірі 47 млрд гривень перед бізнесом: переплата податку на прибуток і недоплата повернення ПДВ. Тут в найближчі тижні потрібно оголосити про реструктуризацію і про те, в які терміни ці податки можуть бути виплачені”, – сказав він.

Також міністр зазначив, що податкова реформа повинна враховувати чинні низькі ставки за всіма основними видами податків, крім єдиного соціального внеску (ЄСВ).

“У нас більшість податків, в принципі, низькі, крім ЄСВ. Тому тут ставка обов’язково повинна робитися на адміністрування податків”, – підкреслив Абромавічус.

Нагадаємо, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров прогнозує, що Міністерство фінансів в листопаді здійснить випуск облігацій на суму до 20 мільярдів гривень для погашення заборгованості перед підприємцями з податку на додану вартість (ПДВ).

Обсяг заборгованості з відшкодування ПДВ суб’єктам підприємництва становить 20 мільярдів гривень, а сума переплачених підприємцями в минулі періоди податків на прибуток – близько 28 мільярдів гривень.

Обсяг відшкодування платежів з податку на додану вартість суб’єктам підприємництва України у вересні 2015 року з порівнянні з серпнем виріс в 1,7 рази – до 7,613 мільярда гривень.

Правда України

коментуйте

Top