Ви тут
Початок > Новини > Змінюються підстави для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації

Змінюються підстави для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації

іноземні ЗМІ

Кабінет міністрів України зареєстрував для подальшого розгляду Верховною Радою України проект закону №3048 “Про внесення зміни до статті 5 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” (щодо підстав для видачі посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації)” від 07 вересня 2015 року. Текст відповідного законопроекту розміщено на офіційному сайті парламенту.

Даний законопроект було розроблено за ініціативою Міністерства інформаційної політики України з метою сприяння діяльності іноземних засобів масової інформації на території України.

“Перебування представників іноземних ЗМІ на території України та здійснення представниками іноземних засобів масової інформації своєї професійної діяльності є питанням професійного іміджу України, налагодження культурних зв’язків та, водночас, актуальним аспектом інформаційної безпеки суспільства,” – зазначають автори законопроекту.

“Метою проекту Закону є приведення у відповідність функцій центральних органів виконавчої влади щодо оформлення подання на видачу посвідки на тимчасове проживання представникам іноземних засобів масової інформації,” – зазначено в пояснювальній записці до документу.

Відповідно, досягнення мети законопроекту планується шляхом покладення на Міністерство обов’язку оформлення подання для видачі посвідки на тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства, які є представниками іноземних засобів масової інформації.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України надала українським біженцям право на тимчасове житло. Крім того, Кабмін передбачив з 2015 році скорочення термінів оформлення посвідчень особи без громадянства до 15 днів.

Правда України

коментуйте

Top